Yeni kararname şekilleniyor: Cerrah İstanbul'da kalıyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin, Çankaya Köşkü'ne gönderdiği son emniyet müdürleri kararnamesi taslağının, Hrant Dink suikastindeki ihmal iddiaları nedeniyle hakkında adli ve idari ön inceleme izni alınan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'la ilgili herhangi bir düzenlemeyi içermediği öğrenildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 11 Şubat'ta Trabzon'da, valiler ve emniyet müdürleri kararnamelerinin bir haftada çıkacağını söylemişti. Gecikmenin, Köşk'le pazarlığın uzamasından kaynaklandığı belirtildi. Erdoğan dün, "İstişarelerimizden sonra listemizi taslak olarak gönderdik" dedi.

AKP'nin, boş bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı önerdiği, ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Köksal'a sıcak bakmaması nedeniyle son taslakta Adana Valisi Cahit Kıraç'ın adının konulduğu öğrenildi. Sezer, Dink suikasti sonrası Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın yerine vekâleten atanan Arif Akkale'ye de karşı çıktı. AKP son taslakta bu göreve bir isim önermedi. Taslak kararnamede İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın görevinde kalması öngörüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber